8. november 2018

Hekling

Jeg har alltid tenkt at jeg uansett vil kunne strikke og hekle. Alle kan vi vel innimellom krisemaksimere og tenke på alt fælt som kan hende. Aldri har jeg tenkt at jeg ikke vil kunne bruke armene. Kanskje at jeg ble dårlig til beins, når alderen kom, men aldri armene. I hodet mitt sitter jeg alltid med et strikketøy i hendene når jeg tenker på framtiden.
Med en diagnose som als, må jeg tenke litt annerledes. De som vet mitt beste, forteller meg at det er lurt å tenke at jeg skal klare det lenge. Ikke gi opp, men tenke positivt. Ingen vet jo hvordan dette vil bli. Det er forskjellig fra person til person.
Men en dag.....jeg vet jo at det kommer.
Da jeg var på sykehuset i februar strikket jeg. En sommerkjole til barn, en modell til butikken. Etter at jeg hadde fått diagnosen og kommet hjem, ryddet jeg bort alt som het strikketøy. Det var jeg ferdig med. Det var sjokket og sorgen som snakket.
Tre måneder gikk det, før jeg noe motvillig tok det fram igjen. Fysioterapeuten fortalte meg at det var noe av det beste jeg kunne gjøre for armene mine. Rene treningen.



Et skjerf jeg nylig har begynt på og mitt nye armbånd


Jeg har sluttet å strikke modeller. Det tar jentene i butikken seg av. Jeg gjør det jeg liker mest av alt. Jeg hekler.
Hekling overgår alt av håndarbeid som jeg har drevet med. Å hekle kan gi meg lykkerus. Fortsatt. Det er noe meditativt over det som treffer meg. Jeg hekler helst uten mønster. Trenger bare en ide. Når du kan heklingens språk er du fri til hva du vil.
For meg har alltid tiden jeg jobber med et prosjekt vært viktigere enn ferdig resultat. Jeg kan savne å jobbe med et prosjekt når det er ferdig.
For en stund siden begynte jeg på et teppe. På glade dager tenker jeg på hva jeg vil hekle etter at det er ferdig. På leie dager er jeg redd jeg ikke skal rekke å få det ferdig.



Teppet mitt. Det skal ha 96 ruter, jeg har 29. Jeg hekler etter mottoet: En om dagen





Et sjal jeg heklet i fjor, skal få kant av garn jeg har farget selv



4 kommentarer:

  1. Godt å høre at du hekler, håndarbeid gir så mye glede! Det teppet er kjempefint, nydelige fagert du har valgt! Klem fra Bodil

    SvarSlett
  2. Nydelige farger, det kommer til å bli et flott teppe. Kos deg med hekling.
    Du skriver så godt, jeg vil gjerne følge deg.
    Klem

    SvarSlett
  3. Kjære Gro! Med tanke på hvilke utfordringer du har skriver du med et livsmot og en ærlighet som rører hjerterota mi.Det 5 enkle ordene: "må jeg tenke litt annerledes" så enkelt og så innmari vanskelig og så utrolig avgjørende. Avgjørende for livet her og nå. Du inspirerer meg veldig Gro nå når jeg har fått min 2. Kneprotese. Nå må jeg også bare tenke - litt annerledes..for gleden er der fortsatt bare litt annerledes. Jeg må ikke være hundekjører for å være lykkelig.(jeg trodde det en stund) Takk for ordene du deler de gir meg styrke og du verden for et teppe du lager! En lapp og dagen 😚 kos deg med hekling i flotte farger. Ønsker deg gode kreative stunder med hekletøyet Gro! Klem fra Wenche

    SvarSlett
  4. Jeg er veldig glad for å dele min erfaring her, jeg heter Brenda og jeg var lykkelig gift. Ikke før mannen min sa at jeg jukset med ham, da ble vi begge små irriterende par, han kunne ikke tro, og han stolte heller ikke på ordene mine, så vi søkte om skilsmisse, senere ble vi separerte og svor å aldri gjøre opp. Jeg prøvde å gå videre, men jeg kunne ikke bli uten ham, så jeg begynte å søke etter mannen min, så ble jeg henvist til Dr.IZOYA. En flott mann jeg kom over, han kastet en kjærlighetsfortroll og fikk mannen min tilbake innen 24 timer. med dette er jeg her for å dele kontakten til Dr. IZOYA, nå ham via drizayaomosolution@gmail.com. Han er faktisk mektig og spesialiserer seg i følgende saker ...
    (1) Elsker trollformer av alle slag. (2) Slutt skilsmisse. (3) Slutt barrenness. (4) Trenger åndelig hjelp.

    SvarSlett