20. april 2019

En tur på sykehuset

Nå er det lenge siden jeg har skrevet et blogginnlegg. Har vært slapp og sliten over lengre tid. Sykdommen min gjør det vanskelig å få i seg mat. Jeg har stort sett brukt hele dagen på mat. Litt hele tiden. Jeg opplevde at jeg ble lei mat og ikke hadde lyst på noe. Det var jo helt uaktuelt, jeg måtte jo spise. Drikke var kanskje enda vanskeligere. Situasjonen ble uholdbar. Så nå har jeg fått peg, der mat og drikke går rett inn. For noen måneder siden, var bare tanken på dette skremmende, nå er det en lettelse. Helt fantastisk at det går an egentlig. Jeg spiser litt fortsatt, men hoveddelen av maten går i slange rett inn i magen. Peggen vil se ut som en knapp på magen. Den vil nesten ikke synes og jeg kan leve normalt. Jeg kan bade, sole meg, gjøre nesten alt som jeg pleier.
Jeg kom hjem onsdag, og i dag er det jo påskeaften. Det er litt over en uke siden jeg tok første operasjon.  Min aller første narkose. Det gikk fint. Kom i gang med mat og vann. Så skjer det fatale......noe blir gjort galt på sykehuset og den lille ballongen jeg har i magen sprekker. Poff sa det, en underlig følelse. Det var ille. Jeg måtte ta operasjonen på nytt. Neste dag, som var søndag. Ny narkose. Det var stille denne søndagen på oppvåkningen, jeg fikk plass ved vinduet. Det var et aldeles nydelig vær ute. Han som jobbet der kjente jeg fra før. Han var der første gang også. Han hadde tid, han holdt meg i hånden og sa at alt ville bli bra. Han var en sann engel.
Livet på sykehus kan være så mangt. Du møter i hvert fall mange mennesker. Nye leger og sykepleiere hele tiden, de fleste møter du bare en gang. Det er slitsomt. Det slår meg også at de har for mye å gjøre. Altfor mye å gjøre. Feilen som ble gjort med meg var totalt unødvendig. En sykehustabbe, som heldigvis lot seg rette. For meg var det en stor påkjenning, og har tappet meg totalt for krefter. Sliter også med å stole på de det skulle være en selvfølge at jeg skulle kunne stole på.
Nå er jeg hjemme og skal komme meg til hektene. Det vil ta litt tid. Må spise meg opp litt, få litt energi. Koser meg med film på TV og litt strikking i hendene. Gleder meg over det fine været og håper det ikke er for lenge til jeg orker en tur ut.

3 kommentarer:

  1. Sterk å lese . Stor klem fra meg ❤❤❤

    SvarSlett
  2. Så trist å høre at påsken din endte opp sånn 💜Jeg håper du kommer deg til hektene igjen og kan få noen timer ute i sola 🧡Varme klemmer oversendes i fleng ❣

    SvarSlett
  3. Leit å høre at du måtte oppleve en større påkjenning og utfordring enn nødvendig Gro ❤️ håper god energi snart kommer tilbake så du kan nyte vårluften ute 🌷. God klem fra meg 🌼

    SvarSlett